De persoonlijke verhalen van 

40 jaar 't Antoon!

40 jaar geleden, in augustus 1981, begint het verhaal van 't Antoon. Ben je nieuwsgierig naar dit verhaal en de persoonlijke verhalen van leerlingen, ouders, medewerkers en andere betrokkenen van toen tot heden? Kijk dan snel naar de artikelen hieronder. Deze worden steeds aangevuld en zo komt het verhaal van onze school tevoorschijn.
We wensen je heel veel leesplezier!

Heb jij ook een leuk verhaal dat je hier zou willen delen? Stuur dan een e-mail naar: 
info-aschellens@parmantscholen.nl en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

Via tip van vriendin begonnen..

In 2000 werd ik gebeld door een vriendin met als start zin “ er is een vacature op Antoon Schellenscollege, echt iets voor jou!”. Daarmee begon mijn onderwijs loopbaan bij OMO en op, zoals de school nu heet, 't Antoon. Gestart als docent  geschiedenis, aardrijkskunde, ICT, economie, mens en maatschappij, zelf Engels heb ik mogen doceren. En wat heb ik in die beginjaren veel geleerd. Geleerd dat klassenmanagement een vak apart is. Vooral geleerd om te reflecteren. Gegroeid als docent en als mens. Dat maakte dat de kans die zich voordeed om een volgende stap te zetten middels het starten van Helder havo/vwo onderwijs, het afscheid was van 't Antoon. Uit het oog? Nee zeker niet. Als lid van directie van toen Scholengroep Het Plein is de connectie gebleven. In die afgelopen periode werd duidelijk dat de positie van 't Antoon geen vanzelfsprekende was. Er is veel geduid, toegelicht, verhelderd, gepraat, gerekend, getwijfeld en doorgezet. Dat maakt dat de school dit mooie jubileum vol trots gaat vieren. Ik heb ook kort bij 't Antoon als directeur gewerkt. In een periode met veel turbulentie op diverse vlakken en waar het bestaansrecht niet vanzelfsprekend was. Een stevige uitdaging voor de collega’s om elke dag vol vertrouwen je werk te doen tegen de achtergrond van die situatie.

Terugkijkend, mogen we trots zijn dat we in Eindhoven en binnen Parmant Scholen een vmbo-onderbouw school hebben, waar mensen werken die vol gaan voor “hun” school en leerlingen. Een school met leerlingen die allemaal kanjers zijn, die graag naar school gaan. Hoe trots mag je daar op zijn?!

Ik gun de collega’s een mooi jubileum(feest) en vooral een verankerde positie in onderwijsland. Iedere leerling een passende plek is tenslotte wat we met onderwijs willen realiseren.

Ingrid van Eijndhoven

Media
  • Ingrid van Eijndhoven