De persoonlijke verhalen van 

40 jaar 't Antoon!

40 jaar geleden, in augustus 1981, begint het verhaal van 't Antoon. Ben je nieuwsgierig naar dit verhaal en de persoonlijke verhalen van leerlingen, ouders, medewerkers en andere betrokkenen van toen tot heden? Kijk dan snel naar de artikelen hieronder. Deze worden steeds aangevuld en zo komt het verhaal van onze school tevoorschijn.
We wensen je heel veel leesplezier!

Heb jij ook een leuk verhaal dat je hier zou willen delen? Stuur dan een e-mail naar: 
info-aschellens@parmantscholen.nl en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

Pim reist nu de hele wereld over!

Als 12 jarig jongetje begon ik in 1999 op het Antoon Schellenscollege. Ik had eigenlijk wel zin in een nieuw avontuur, maar vond het ook razend spannend. Wat me vooral bij is gebleven uit die eerste periode zijn de relatief jonge leraren, de lessen van Sjef Voets, waar ik mijn creatieve kant ontdekte en natuurlijk het kamp aan het einde van het eerste jaar. Dit was tijdens het EK en we hebben toen nog met de hele groep een wedstrijd van het Nederlands elftal gekeken.

Na 3 jaar stroomde ik uit naar de Rooi Pannen (SKB) om daar de richting Koken en Serveren mijn VMBO-K diploma te halen. Ook hier natuurlijk veel geleerd en zoals wel vaker wist ik precies wat ik daarna wilde gaan doen: het MTRO. De richting Recreatie Management paste erg goed bij me. De stage en zomerbaantjes op een van de grootste resorts van Europa waren geweldig! Ik werkte in het animatie team en ontdekte wederom allerlei nieuwe dingen die ik leuk vond. Toch had ik het gevoel dat er ‘meer te halen was’. Niet dat het niet goed genoeg was wat ik deed, maar ik wilde mezelf graag nog een keer uitdagen. Na een jaartje SJD (Sociaal Juridische Dienstverlening) aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik Oriëntaalse Talen en Communicatie gaan studeren in Maastricht. Een geweldige studie waar ik me met name op China richtte. Ik heb in die 4 jaar behoorlijk Chinees leren spreken en schrijven en ben 2 keer naar Beijing geweest voor een studie stage aan de Beijing University of Technology (北京工业大学). China is een fantastisch land en ondanks dat ik er al vaker geweest ben blijft het fascinerend, de cultuur is zo anders dan de onze. Maar misschien is het wel het geweldige eten (wat je op iedere hoek van de straat kan krijgen, 24/7) wat me zo aantrekt aan dit land. 

Het zou natuurlijk logisch zijn om ‘iets met China’ te gaan doen na mijn studie. Maar het was niet zo eenvoudig om iets te vinden waar ik meteen een goed gevoel bij kreeg. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een geweldig bedrijf: NTT DATA Business Solutions. Kort gezegd verkoop ik de Universitaire wereld SAP-software. Dat betekent in een normale situatie (zonder Covid) dat ik de hele wereld over vlieg om met universiteiten te praten over hoe zij hun processen kunnen optimaliseren (het liefst met onze software natuurlijk). Het heeft niet zoveel met China te maken, maar ik spreek wel dagelijks mensen uit alle hoeken van de wereld. Dus qua dynamiek is het perfect voor mij. 

Ook op privé gebied heb ik het erg goed, ik ben getrouwd met Charlotte en samen met ons hondje Roos, wonen we in Hartje Eindhoven bij het PSV-stadion. Want ook daar heb ik nog steeds een seizoenkaart. We genieten van het stadse leven, de restaurants en de kroegjes! Kortom, het gaat erg goed hier.

      
Media
  • Pim Braun