De persoonlijke verhalen van 

40 jaar 't Antoon!

40 jaar geleden, in augustus 1981, begint het verhaal van 't Antoon. Ben je nieuwsgierig naar dit verhaal en de persoonlijke verhalen van leerlingen, ouders, medewerkers en andere betrokkenen van toen tot heden? Kijk dan snel naar de artikelen hieronder. Deze worden steeds aangevuld en zo komt het verhaal van onze school tevoorschijn.
We wensen je heel veel leesplezier!

Heb jij ook een leuk verhaal dat je hier zou willen delen? Stuur dan een e-mail naar: 
info-aschellens@parmantscholen.nl en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

Zo is het begonnen..

Een aantal leerlingen van de Driekoningenschool was, o.a. op grond van leeftijd, toe aan vervolgonderwijs maar kon de stap naar het reguliere vervolgonderwijs nog niet maken. Hans van Bokhoven kreeg toen de opdracht om een VBO-afdeling van de Driekoningenschool te starten. Samen met een kleine groep enthousiaste mensen, onder leiding van de grondlegger van het LOM-onderwijs in Eindhoven, Antoon Schellens, ging hij in augustus 1981 van start in het schoolgebouw op de Hendrik Staetslaan in Eindhoven. Op deze locatie werden 4 lokalen op de bovenverdieping van deze basisschool door de nieuwe VBO afdeling in gebruik genomen.
De VBO-afdeling bestond in dat eerste jaar uit 24 leerlingen en vrijwel alle lessen werden door hun eigen mentor gegeven. In de daaropvolgende jaren steeg het aantal leerlingen gestaag en in 1984 werd de school officieel zelfstandig als VSO-LOM school met een MAVO en een LEAO-afdeling.Media
  • Fred Bleijs