De persoonlijke verhalen van 

40 jaar 't Antoon!

40 jaar geleden, in augustus 1981, begint het verhaal van 't Antoon. Ben je nieuwsgierig naar dit verhaal en de persoonlijke verhalen van leerlingen, ouders, medewerkers en andere betrokkenen van toen tot heden? Kijk dan snel naar de artikelen hieronder. Deze worden steeds aangevuld en zo komt het verhaal van onze school tevoorschijn.
We wensen je heel veel leesplezier!

Heb jij ook een leuk verhaal dat je hier zou willen delen? Stuur dan een e-mail naar: 
info-aschellens@parmantscholen.nl en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

Van KlasseStudent naar mentor en ondersteuner

In januari 2020 startte ik op het Antoon Schellenscollege als 'KlasseStudent'. De taak van een klassestudent is het opvangen van lessen wanneer docenten afwezig zijn, en het ondersteunen van de school bij allerlei taken. Met mijn achtergrond, 'sociaal pedagogische hulpverlening', was dit een mooie school om mijn loopbaan mee te starten en ervaring op te gaan doen. Ik wist nog niet zeker of de werkzaamheden die ik deed waren wat ik wilde, maar het was een begin. In mijn tijd als klassestudent heb ik veel leerlingen leren kennen, veel geleerd over lesgeven en omgaan met groepsdynamiek en ook veel over mijzelf geleerd. Na verloop van tijd zag ik meer dingen binnen school die ik wel aan zou willen pakken, maar die nu niet in mijn takenpakket zaten. Wat moest ik daar mee? Ik was ondertussen aan het zoeken naar een passendere baan, maar deze zoektocht liep steeds spaak. Te weinig ervaring, en ik wilde het fijne team eigenlijk ook niet verlaten. Uiteindelijk besloot ik om voor mijzelf op papier te zetten wat ik graag zou willen. Welke taken wil ik doen? Wat wil ik leren? Waar wil ik uiteindelijk naar toe?

Ik besloot dit plan voor te leggen aan Marion Intven, de teamleider van de school. In een gesprek kwam eigenlijk naar voren dat de mogelijkheden die ik zag, er wellicht zouden liggen binnen de school. Het afwachten begon. Kon ik blijven? Het antwoord was gelukkig ja. Na de zomervakantie (september 2021) mocht ik in dienst treden op 't Antoon als mentor en ondersteuner. Ik kon mij meer gaan richten op de onderwerpen waar ik voor opgeleid ben: het voeren van gesprekjes met leerlingen en extra ondersteuning bieden ook aan mentoren etc. Inmiddels ben ik hier nu een half jaar mee bezig. Het bevalt mij goed en ik heb het naar mijn zin. Ik heb een leuke mentorklas waar alles goed in verloopt. Ik vind het prettig dat ik leerlingen extra kan ondersteunen, er voor ze kan zijn en soms even dat duwtje in de rug kan geven waardoor ze de rest van de dag goed door kunnen komen.

Kimberley Verhoof


Media
  • DSC_0221