Lees hieronder de verhalen van 't Antoon!

Complimentendag

Woensdag 1 maart is het Nationale Complimentendag.

Een compliment geef je aan iemand wanneer iets goed gaat, toch? In de praktijk is het zo dat dit maar weinig gebeurt. Wij als Nederlanders kijken meer naar wat er fout gaat, dan wat er goed gaat. En dat terwijl complimenten heel waardevol zijn. De mens heeft namelijk de behoefte om gewaardeerd te worden, aldus William James. 

Gebrek aan waardering is sinds jaar en dag de nummer 1 reden waarom werknemers minder gemotiveerd zijn, of ontslag nemen. Ook vrijwilligers stoppen met hun taak omdat zij zich niet genoeg gewaardeerd voelen. 

Waarom is er een Nationale Complimentendag?
Omdat niets mensen sneller blijer, enthousiaster, energieker, opgewekter, meer betrokken, productiever, maar ook luister- én veranderingsbereid maakt dan een oprecht compliment! Waarom? Een oprecht compliment betekent dat iemand als mens gezien en gewaardeerd wordt. Het vergroot daarmee niet alleen het zelf- maar tegelijkertijd ook het onderling vertrouwen.

Dus ...
Laten we op 1 maart eens één dag nadrukkelijk kijken naar wat er allemaal goed - in plaats van fout - gaat. Een dag waarop je jouw waardering (extra nadrukkelijk) uitspreekt aan al die mensen en instanties die jouw leven direct of indirect een stukje beter, aangenamer en/of leuker maken.