De persoonlijke verhalen van 

40 jaar 't Antoon!

40 jaar geleden, in augustus 1981, begint het verhaal van 't Antoon. Ben je nieuwsgierig naar dit verhaal en de persoonlijke verhalen van leerlingen, ouders, medewerkers en andere betrokkenen van toen tot heden? Kijk dan snel naar de artikelen hieronder. Deze worden steeds aangevuld en zo komt het verhaal van onze school tevoorschijn.
We wensen je heel veel leesplezier!

Heb jij ook een leuk verhaal dat je hier zou willen delen? Stuur dan een e-mail naar: 
info-aschellens@parmantscholen.nl en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

’t Antoon: regulier maar toch speciaal

Op 't Antoon zitten verschillende leerlingen. Sommigen hebben stoornissen zoals ADHD, Autisme, dyslexie of TOS, en die kunnen op 't Antoon geholpen worden. En sommigen hebben ook moeite met het maken en plannen van het huiswerk omdat dat op een middelbare school een hele opgave is.

Op ‘t Antoon heb je heel veel verschillende vakken en leraren en een vast rooster wat soms kan veranderen. Dat kun je zien op Magister. Dat is weer net zoals op elke andere middelbare school.

’t Antoon heeft maar 2 leerjaren en is een kleine reguliere school met ruim 200 leerlingen. Per leerjaar heb je 5 of 6  klassen en zo’n klas heeft maximaal 18 leerlingen. 

Op ’t Antoon heb je ook verschillende ondersteuningsmogelijkheden zoals :  ontwikkelleertijd (OLT) , huiswerkbegeleiding en als het echt even niet goed gaat een trajectklas.

Waarom heb ik voor ’t Antoon gekozen? 
Ik zit op ‘t Antoon omdat ik Autisme heb, en op 't Antoon is het toch makkelijker voor mij.
Ik voelde me snel thuis in de brugklas. Ik vond het wel moeilijk door deze hele periode in klas 1 met de Coronapandemie.
Ik was in de brugklas bang voor kinderen die over mij gingen oordelen, en daarom had ik nooit zin in de pauze. Later die tijd had ik wel zelfexpressie en toen vond ik mezelf in de groep en de school. Ik heb hiervoor veel geleerd bij 'Playing voor Succes'. 

Ik geef deze school een 8 want het is een top school!!!!!!!!!!!!Tim op de iPAd aan het werk bij de OLT om dit verhaal te schrijven.Geschreven door: Tim Tuinier S2B
Media
  • Tim Tuinier verhaal aan het schrijven